Detektor Scandinavia - Content

Please find some of the editorial content of a recent issue of Detektor Scandinavia presented below.

If you are a subscriber of Detektor Scandinavia, you can read the magazine online.

Find out more and access your Detektor Online account via the "Online Service Log In" button to your right.


Detektor Scandinavia no. 5 - 2017


Ledaren
Säkerhetsbranschen bör mobiliseras.
Den 21–22 november är det dags för den 25:e upplagan av säkerhetsmässan Sectech – ett forum som mobiliserar säkerhetsbranschens aktörer och lockar dem till Stockholmsmässan under två intensiva dagar.
Det är bra med en mobiliserad bransch – inte bara på ett tvådagars evenemang, utan också över tid. Det är med den inställningen jag ser med oro på varje tecken som andas splittring.
Medianytt
Securityuser.com i ny design
En ny version av nyhetswebbplatsen Securityuser.com har lanserats.
- Äntligen är den klar. Allt är på plats, enklare navigering, tydligare nyhetsrapportering och snyggare design samt det allra viktigaste – mobilanpassningen, säger Lennart Alexandrie, VD för säkerhetsförlaget AR Media International som driver webbplatsen.
Säkerhetsmarknaden
Terrorhot driver marknaden för perimetersäkerhet
Den globala marknaden för perimetersäkerhet förväntas växa från drygt 110 miljarder dollar 2016 till närmare 197 miljarder dollar år 2022. Den årliga tillväxttakten (CAGR) beräknas till 12,2 procent under perioden.
Uppgifterna kommer från Marketsandmarkets, vars analytiker också hävdar att den höga tillväxttakten drivs på av de senaste årens ökning av terrorattacker världen över samt den starka tekniska utvecklingen inom videoövervakning.
Företag & affärer
Tempest Security förvärvar Falck Räddningskår
Tempest Security AB har slutit avtal med Falck Security AB och förvärvat larmcentralsoperatören Falck Räddningskårs samtliga aktier för en total köpeskilling om 8,9 miljoner kronor.
Förvärvet finansieras med befintliga likvida medel varav 3,7 miljoner kronor betalats kontant vid tillträdet. Därutöver utgår en tilläggsköpeskilling om 5,2 miljoner kronor, att betalas senast den 2 april 2018. Falck Larmcentral konsoliderades i Tempest Securitys räkenskaper från oktober 2017.
Branschintervju
Matts Lilja, VD Blink Services
Den nya signalöverföringsteknologin Lorawan är optimerad för IoT, har en räckvidd på 5–25 km, sensorerna har en batterilängd på upp till tio år och skickar små datamängder sällan.
Företaget Blink Services startades för att placera Lorawan-sensorer på vägmärken men tar nu idén vidare till en mängd olika användningsområden.